"Noord-Wales moet voortbouwen op zijn voedselproductiesector van wereldklasse"

Juni 15, 2021

CEO Comtek Network Systems UK Ltd en voorzitter, DBF

Noord-Wales heeft echt een voedselproductiesector van wereldklasse ontwikkeld die het mogelijk maakt om op internationaal niveau te concurreren.

Decennialang heeft Noord-Wales zich geconcentreerd op het ontwikkelen van een merk bij het produceren van enkele van de veiligste en hoogste voedselproductienormen in het VK.

Sommige merken, zoals Iceland in Deeside Industrial Park, staan ​​in het hele VK bekend om hun kwaliteit.

We hebben elk jaar honderden start-ups die de sector betreden. We hebben een goed ontwikkelde landbouwsector die de voedselproductie ondersteunt met geweldige grondstoffenvoorraden voor de deur.

De agrovoedingssector draagt ​​ongeveer £ 122 miljard bij aan de Britse economie en biedt werk aan meer dan 3.5 miljoen mensen.

Hoewel deze sector in Noord-Wales voor duizenden banen in de maakindustrie zorgt en welvaart creëert, wordt deze helaas niet zoveel erkend als hij verdient door de regeringen van het VK en Wales.

Nu is het tijd voor ons eigen economische ontwikkelingsteam, de North Wales Economic Ambition Board (NWEAB), om het initiatief te nemen om deze economisch cruciale sector te erkennen en te ondersteunen.

Sinds de oprichting van de NWEAB zien we een merkbare verandering in de steun en een energieke beweging in de ontwikkeling van de belangrijkste infrastructuur en economische sectoren van Noord-Wales.

Het NWEAB-bestuur gebruikt de prijs van £ 240 miljoen, die slechts zes maanden geleden werd ontvangen, om de infrastructuur en bedrijven van Noord-Wales te ondersteunen.

Een van die indrukwekkende projecten is de 'Glynllifon Rural Economy Hub'. Dit uitstekende project in de agrovoedingssector is wat Noord-Wales hard nodig heeft.

Het ondersteunt de voedingssector door een op kennis gebaseerde hub voor de industrie te creëren. Ze maken gebruik van het neusje van de zalm van de kennis die al aanwezig is binnen onze universiteiten, hogescholen en de industrie, en richten indrukwekkende kenniscentra op voor opleiding en ondersteuning van nieuwkomers in de sector.

Deze kenniskrachtcentrale in de agrovoedingssector zal de regio helpen om de modernste voedingsindustrie in Europa te creëren, en zo meer geschoolde productiebanen te creëren in Noord-Wales.

Dit soort lokale steunprojecten zijn de enige die zullen werken en een reële impact hebben op de economie van Noord-Wales.

Alleen lokale organisaties voor economische ontwikkeling, zoals de NWEAB (zes gemeenten) die uit onze gemeenschappen zijn ontstaan ​​en gegroeid, zullen ooit de echte behoeften van onze regio begrijpen.