"Cryptocurrencies en Blockchain kunnen verouderde banksector vernietigen"

Februari 11, 2022

Met ASKAR SHEIBANI

CEO, Comtek Network Systems en voorzitter, DBF


Blockchain is net als internet een revolutionaire innovatie. Het is de ruggengraat van digitale/cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Het is extreem veilig, robuust tegen fraude en goedkoop in gebruik.

Blockchain-technologie kan worden toegepast om verschillende andere soorten processen naast financiën te verbeteren.

Het is superefficiënt, goedkoop en zal dure bureaucratische barrières uit ons leven wegvagen.

Veel experts geloven dat Blockchain een radicalere impact op ons leven zal hebben dan internet.

In dit artikel ga ik me concentreren op de transformerende en ontwrichtende impact ervan op de financiële sector.

Blockchain-technologie werd ontwikkeld net na de dramatische mislukking en ineenstorting van de banksector in 2008. Het creëert nu een gedecentraliseerde financiële sector zonder contant geld.

Wanneer we geld van de ene rekening naar de andere sturen of van valuta wisselen om goederen te kopen, is er altijd een tussenpersoon die we moeten inschakelen.

Tussenpersonen, zoals banken, vertragen de processen, creëren kosten en staan ​​open voor corruptie. Op blockchain gebaseerde digitale valuta hebben geen tussenpersonen en alle transacties zijn transparant tussen de partijen; net alsof je iemand 10 euro contant geeft zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals een bank.

Direct aan het begin van deze revolutionaire uitvinding weigerden velen deze innovatie serieus te nemen en waren zeer sceptisch over het succes en de impact ervan.

Veel regeringen, centrale banken en financiële instellingen waren fel tegen de creatie van cryptocurrencies en beschouwden het succes ervan als een bedreiging.

Ik geloof dat de meeste disruptieve innovaties sowieso een bedreiging vormen voor de status-quo. De grootste bedreiging van cryptocurrency is ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Naarmate cryptocurrencies populairder worden, kunnen ze de Amerikaanse dollar vervangen als de nieuwe wereldwijde valuta.

Sommige landen hebben Bitcoin al als hun nationale valuta aangenomen. Sommige grote toekomstgerichte bedrijven, zoals PayPal en MicroStrategy, hebben ook cryptocurrency in hun bedrijf overgenomen.

Het aantal digitale valutatransacties neemt wereldwijd exponentieel toe.

Dit is een revolutie die is uitgevonden door mensen om de controle over hun eigen financiën te houden. De regeringen, centrale banken en de traditionele financiële sector zullen nooit kunnen voorkomen dat deze revolutionaire innovatie zich over de hele wereld verspreidt.

Naarmate mensen meer leren over het gemak en de voordelen van cryptovaluta's, zijn ze er dol op.

Digitale valuta is al erg populair onder jongeren. Zo'n 58% van de beleggers in cryptocurrencies is jonger dan 34 jaar volgens een onderzoek in 2021.

De realiteit is dat de grootste verliezers van deze innovatie de traditionele banken en de corrupte regeringen zullen zijn.

Naast regeringen hebben de mondiale banken de grootste macht over onze financiën en economie.

Ik geloof daarom dat zodra ze de enorme omvang van het gevaar waarin ze zich bevinden beseffen, ze zullen proberen mee te doen en met tegenzin de onvermijdelijke blockchain-cryptocurrencies binnen hun bedrijf zullen adopteren en accepteren.

De regeringen en sommige centrale banken zijn al wakker geworden met de realiteit en maken zich nu op om hun versie van cryptocurrencies uit te rollen en een systeem te bedenken voor hun belastinginning.

De adoptie van blockchain-technologie door de banken en de overheid zal natuurlijk leiden tot een efficiëntere en veel goedkopere financiële sector die de burgers ten goede zal komen.

Het cruciale verschil tussen de digitale valuta's die door de banken en de regeringen zijn geïntroduceerd, is "wie de controle heeft".

De cryptocurrencies van de mensen zijn niet gecentraliseerd en daarom heeft niemand controle over de gebruikers of investeerders.

De digitale valuta die door de overheid en de banken worden uitgerold, zijn gecentraliseerd en daarom zullen banken en overheid nog steeds de volledige controle hebben over de investeerders en gebruikers.

Feit is dat deze innovatie en revolutie niet langer te stoppen is. Ik geloof daarom dat het een slimme zet zou zijn voor de regering van Wales om deze blockchain-innovatie voorop te stellen en te adopteren en te promoten binnen onze onderwijssectoren.

Een snelle adoptie van geweldige innovaties zoals blockchain en gigabit-speed internet in Wales zou een luid signaal naar de wereld sturen dat Wales een gastvrije hub is voor innovatie en innovators.

De regering van Wales moet ook proberen de blockchain-technologie waar mogelijk in te zetten binnen haar eigen overheidsprocessen en de Development Bank of Wales.

Blockchain en cryptocurrency zijn hier om te blijven. Degenen die het verwelkomen en het adopteren, zullen overleven en slagen, en degenen die het negeren zullen achterblijven en falen.