Mileu
Verantwoordelijkheid &
Planning

 

Reparatie, recycling en hergebruik is altijd een belangrijk onderdeel geweest van hoe Comtek opereert, zowel intern als extern. Onze constant hoge lof tijdens milieuaudits, de vele groene onderscheidingen die we hebben gewonnen en onze ISO 14001 accreditatie getuigt hiervan.

 

Repareren, recyclen en hergebruiken

Comtek's campagnes voor milieuverantwoordelijkheid in termen van vermindering van e-waste zijn goed gedocumenteerd gedurende de vele jaren dat we actief zijn. Milieuduurzaamheid vormt de kern van ons bedrijf.

De reparatieactiviteiten van Comtek verlengen de levensduur van telecomhardware aanzienlijk, verlagen de kosten voor klanten, beschermen het milieu en zorgen voor duurzaamheid.

De milieu-uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd, zijn nu een grote zorg. Door zijn uitzonderlijke technische vaardigheden levert Comtek een significante positieve bijdrage aan de circulaire economie en aan klimaatverandering.

Na de COP 26-bijeenkomst in het VK hebben we het gevoel dat milieukwesties eindelijk centraal staan ​​in het bedrijfsleven en dat er een vloedgolf van ambitie is bij bedrijven die kijken naar de duurzaamheidskwesties die zijn ingebed in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is iets waar Comtek vanaf het begin naar heeft gestreefd.

We verwelkomen de mogelijkheid om gelijkgestemde bedrijven te ondersteunen bij hun eigen ecologisch duurzame praktijken.

Milieuverplichtingen 

We hergebruiken bijna al ons kartonnen verpakkingsmateriaal en streven ernaar om ons gebruik van gerecyclede verpakkingen jaarlijks te verhogen

Meer karton recyclen

Wereldwijd aanbod en chiptekort 

Consumenten en bedrijven begonnen nieuwe laptops en servers te kopen om te voorzien in personeel dat op afstand werkte en kinderen die thuisonderwijs kregen. Dus terwijl de wereldwijde verkoop van halfgeleiders tussen 2018 en 2019 daalde, groeide de verkoop in 2020 met 6.5%. Deze snelle groei zette zich in 2021 voort en volgens handelsorganisatie Semiconductor Industry Association was de omzet voor mei 2021 26% hoger dan in dezelfde tijd vorig jaar.

Het is daarom geen verrassing dat fabrikanten moeite hebben om gelijke tred te houden, maar de pandemie heeft ook drukpunten blootgelegd in de wereldwijde chiptoeleveringsketen, waarbij de overgrote meerderheid van de productie wordt uitgevoerd door twee bedrijven: het Taiwanese TSMC en het Zuid-Koreaanse Samsung. Deze gieterijen zijn vooral dominant als het gaat om de geavanceerde chips die worden gebruikt in mobiele apparaten of voor militaire toepassingen.

Heroverweeg Uw aanpak

De verandering in het aanbodlandschap, geopolitieke kwesties zoals COVID-19 en de race naar COXNUMX-neutraliteit beginnen de manier waarop uw bedrijf werkt te veranderen. Meer dan ooit is er een grote behoefte om meer bestaande hardware te onderhouden/repareren en de waarde van legacy-apparatuur neemt snel toe.

Comtek is een ideale partner in het VK en de EU om uw groene ambities te ondersteunen en is ideaal ingesteld om uitgebreide reparatieservices aan te bieden voor een reeks apparaten, zoals:  optische transmissie, netwerkapparaten, PSU, UPS, magnetron/RF en nog veel meer telecommunicatie-/stroomapparatuur.

We zijn ISO 14001-geaccrediteerd met een uitstekende staat van dienst op het gebied van het verminderen van e-waste en het verantwoord recyclen van al het afval dat op onze locaties wordt geproduceerd. Onlangs hebben we samengewerkt met tal van bedrijven die enorme leveringsproblemen ondervinden uit landen als China en Taiwan, waardoor ze legacy-infrastructuur kunnen blijven gebruiken, ondersteund door robuuste SLA's.

Als u meer wilt weten over hoe we uw ecologische voetafdruk kunnen verkleinen of waarde kunnen onttrekken aan ongewenste apparatuur met onze consignatiediensten begin dan een gesprek met ons.

Naast halfgeleiders vereisen nieuwe technologische producten meerdere zeldzame aardmetalen in hun constructie. Dergelijke metalen komen slechts in een handvol landen voor. Ze zijn moeilijk te ontginnen en bijna onmogelijk te extraheren via recyclingprocessen.

China heeft tussen 80 en 95% van 's werelds zeldzame aardelementen en ondanks eerder aan te geven dat het de meeste van deze elementen tegen 2012 zou stoppen, blijft het exporteren. De reparatie en hergebruik van defecte apparatuur leidt tot een verminderde behoefte aan de vervaardiging van gloednieuwe producten die zeldzame aardmetalen bevatten. Ondersteuning voor deze opvatting wordt gegeven in de WEEE-richtlijnen, die stellen dat hergebruik van apparatuur 20 keer "groener" is dan recycling.